Sådan får du besøgende fra Google Plus og forbedrer din SEO

Google PlusGoogle Plus er Googles egen sociale platform der tager kampen op mod de andre sociale medier, herunder Facebook. Google Plus er dog mere end en social platform da Plus også kan bruges til at forbedre dine placeringer i søgemaskinerne.

Google er i stigende grad begyndt at se på din tilstedeværelse på de sociale medier som f.eks. Twitter, Facebook og YouTube. Her er det så ganske logisk at Google ligger en ekstra vægt på deres egne produkter, hvilket betyder at din Google Plus profil har en betydning for din placering i søgeresultaterne.

Tips til at forbedre din SEO med Google Plus

Ved at skrive indhold der er relevant og af høj kvalitet vil det hjælpe søgemaskinerne med at se dig som en autoritet indenfor din niche.

På Google Plus er det, ligesom på din egen hjemmeside, derfor vigtigt at du skriver om emner der er relevante for din niche. Dette vil hjælpe Google med at se dig som en autoritet. For at opbygge din status som en autoritet, kræver det at dine indlæg på Google Plus er relevante, opdaterede og kan hjælpe din brugere.

Jo bedre indholdet er jo flere vil vælge at følge dig, hvilket giver dig og din hjemmeside mere vægt i søgeresultaterne.

Udfyld din Google Plus profil så godt som muligt

For at få så mange som muligt til at følge dig på Google Plus skal du udfylde din profil så godt som muligt. Sørg for at være så gennemsigtig som muligt og at du har et godt billede på din profil. Hermed øger du chancen for at folk vil følge dig.

Sørg for linke med +1 knapper i alle dine artikler

Ved at have direkte Google+1 links på dine artikler gør du det tydeligt over for Google at der er en sammenhæng mellem din hjemmeside og din Google Plus profil. Ud over dette bliver det også lettere for dine brugere at følge dine sociale aktiviteter på Google+.

Sørg for at svare på brugernes spørgsmål

Ligesom på din hjemmeside er det din fornemste opgave på Google+ at løse brugernes problemer. Den tid hvor man kunne lave nogle hurtige artikler og derigennem få nye besøgende og engagere brugere er forbi. I dag kræves indhold af høj kvalitet hvis brugerne skal klikke på +1 knappen eller endnu bedre vælge at følge dig.

Sørg også for at give svar på brugernes kommentarer således at din Google Plus side bliver et dynamisk og levende sted at følge.

Google snippets giver dig mere synlighed i søgeresultaterne

Når du har oprettet din Google Plus profil skal du rent teknisk sørge for at dine informationer bliver vist i Google. Med snippets vil dit, billede, navn og hvor mange Google+ circles du er med i fremgå af søgeresultaterne i Google.

Dette er med til at øge chancen for at brugerne vælger at klikke på netop dit link da det skiller sig mere ud i søgeresultaterne. Det giver også brugerne en hurtig ide om du ses som en autoritet inden for emnet eller ej.

Google +1 knapper kan forbedre din placeringer i søgemaskinerne

Googles +1 knap virker næsten på samme måde som Like knappen på Facebook. Ved at indsætte en +1 knap i dine artikler gør du det nemt for dine brugere at dele dit indhold i deres netværk. Hver eneste gang en bruger klikker på +1 knappen vil Google se det som en stemme på dit indhold. Jo flere der har klikket på dine +1 knapper jo højere autoritet får du i Google Plus.

Dette kan med tiden også få betydning for dine placeringer i Google. Google meldte fra starten ud at de på længere sigt ville +1 knapperne, som et parameter i deres algoritmer der bestemmer en hjemmesides placering i søgeresultaterne.

Hver eneste gang en bruger klikker på en +1 knap giver det dig altså en lille plus i Googles vurdering af dig som en autoritet. Dette vil på sigt derfor også smitte af på dine placeringer i Google søgeresultater.

Hvor stor betydning har Google plus for mine placeringer i Google?

Som med alt der vedrører Googles søgealgoritmer er der ingen der præcis ved hvor stor betydning Google plus har. Der er dog generelt enighed blandt søgemaskineeksperter om at Google Plus allerede påvirker placeringerne i søgeresultaterne.

Google meldte tidligere ud at når det kom til de sociale platforme var de for langsomt ude og at Facebook derved fik et forspring, Google satser derfor i stor stil på Google Plus.

Så det er bare med at komme i gang, Google Plus helt sikkert er kommet for at blive.

Speak Your Mind

*