Lav din egen hjemmeside med WordPress

Lav din egen hjemmeside med WordPressI dag kan du selv lave en professionel hjemmeside uden kendskab til programmering og webdesign. Mange tror det er svært, men systemerne er i dag kommet så langt frem at praktisk talt alle kan lave deres egen hjemmeside.

Det kræver dog noget viden før du kan få den bedst mulige start og det er her denne side kommer ind i billedet. Gennem videoen lidt længere ned for du præcist forklaret hvordan du sætter det hele professionelt op. Alle kan derfor være med også dig som aldrig har lavet en hjemmeside før.

Vil du lave en hjemmeside kan du også besøge webdesigner.dk. Der finder du mere dybdegående artikler om emnet.

Køb af domæne og webhotel samt installation af WordPress

Jeg anbefaler alle at bruge WordPress til deres hjemmeside. Med WordPress får du et brugervenligt administrationssystem, et flot design og en søgemaskinevenlig hjemmeside. WordPress kan det på varmeste anbefales og er ligeledes det system som denne hjemmeside er bygget på.

Asio.dk ligger på et webhotel hos UnoEuro. Dette webhotel er jeg yderst tilfreds med og det er derfor også UnoEuro jeg anbefaler i videoen.

Før du begynder at se videoen så gå ind på UnoEuro her, så er du klar til start.

Er du i tvivl om hvad ord som domænenavn, webhotel og WordPress betyder kan du med fordel læse introduktionen sådan får du din egen hjemmeside.

Hvor meget koster det at lave en hjemmeside med WordPress?

Det forholder sig sådan at WordPress er gratis. Du kommer dog ikke uden om at skulle betale for et domænenavn og for plads på et webhotel. Hos UnoEuro får du et dansk domænenavn samt plads på et webhotel i et helt år for under 300,-

Efterfølgende slipper du med 45,- i årligt gebyr for dit domænenavn og ca. 9 kr. om måneden for pladsen på webhotellet hos UnoEuro.

Jeg anbefaler at du køber et professionelt tema (design) til din hjemmeside. Du behøves ikke gøre dette, men som du kan læse under få en professionel hjemmeside med WordPress er der en lang række fordele ved et betalt tema.

At have et professionelt tema må absolut ikke undervurderes. Der findes mange gratis temaer der er flot designet, men det bagvedliggende kode er meget sjældent optimeret ordenligt i forhold til søgemaskinerne.

Kan jeg lave en firmahjemmeside i WordPress?

Ja, du sagtens lave en professionel hjemmeside i WordPress. Faktisk vil jeg gå så langt og sige at både firmaer og private i dag bør have en professionel hjemmeside. Lav din egen hjemmeside i WordPress og få den bedst mulige start.

Før i tiden var vejen frem at betale et webbureau, men i dag kan du nemt oprette og administrere en hjemmeside til dit eget firma. Med WordPress kan du endda nemt oprette brugere således at andre kan få adgang til at redigere tekster, skrive nye artikler, uploade billeder og så videre.

Comments

 1. Nu vil jeg gerne selv lave enkelte flotte hjemmesider.

  Jeg har leget lidt med wordpress de sidste dage, men jeg har brug for hjælp til at banke muren ned, er det hos jer ?

  De bedste hilsner
  Martin skovgaard

  • Hej Martin
   Der vil i den kommende tid blive tilføjet en masse nye artikler om WordPress herunder installation er flotte temaer. Der er dog allerede en del hjælp at hente her på siden.

   Følges videoen herover kommer man godt fra start med køb af domæne samt webhotel. Der bliver snarest lagt en ny video online hvor jeg forklarer hvordan de grundlæggende funktioner i kontrolpanelet bruges.

   Video nummer tre kommer til at handle om installation af et flot og stilrent Genesis tema fra Studiopress. Teamerne fra Genesis kan på det varmeste anbefales, da de både er flotte og rent teknisk en af de bedste løsninger.

   Er der noget du ikke kan finde svar på siger du bare til, så skal jeg sørge for at asio bliver opdateret med nye artikler. Med tiden skulle siden her gerne give svar på alle de spørgsmål du måtte sidde med når det kommer til WordPress 🙂

 2. Hej,
  Jeg er hel hel ny indenfor opsætning af blog og sites.
  Kunne godt tænke mig at lave en restaurant guide.
  Er der en af temaerne i Genesis Studiopress som vil passe som en guid blog?
  På forhånd mange tak 🙂

  • Som udgangspunkt er det bagvedliggende system på alle Genesis WordPress temaerne opbygget på samme måde. Det handler altså om at du finder et tema du synes der passer godt til din side – efterfølgende kan du så tilpasse billeder, opsætningen på forsiden og installation af plugins der giver dig den funktionalitet du ønsker på siden 🙂

 3. Tak for hurtig svar 🙂

  Så jeg kan vælge en hvilken som helst tema fra Genesis og lave den om til en restaurant guide a la eks. AOK…?
  Med alle restauranter lagt ind i hver sin banner hvis det er det det hedder? Med restauranternes oplysninger om navn, adresse, tlf. osv…
  Hvor i WordPress finder jeg bannere?

  Vil det være nemmere at jeg køber en WordPress tema egnet til restauranter i stedet for. Havde et kig på den der hedder http://www.templatic.com/cuisine?

  På forhånd tak

  • Ja i princippet kan du lavet et hvilket som helst tema om til en restaurant guide. Det er selvfølgelige nogle begrænsninger hvor det så vil kærve kendskab til CSS og måske lidt PHP for at lave ændringerne, det afhænger helt af hvor komplekst det skal være. Det vil dog tage dig en hel del mere tid at lave et tema om end at vælge et som cuisine.

   Jeg kender dog ikke det pågældende framework (Directory) og child tema, men umiddelbart virker det fornuftigt opbygget rent teknisk.

 4. Lars Olsen skriver

  Hej Anders
  Jeg kunne godt tænke mig at få lavet en hjemmeside til et firma og et meget mere avanceret system i stil med DBA. Er wordpress noget jeg kan bruge til det..
  Hvordan er databasesider som facebook,dba og Twitter opbygget, er det også wordpress

  Ja, undskyld, men jeg er helt ny

  Hilsen Lars

  • De sider du nævner er programmeret helt fra bunden og koster derfor flere hundredtusinder at udvikle. Du kan godt lave noget der er ganske kompliceret i WordPress, hvis du finder de rette plugins og samtidig selv kan kode i PHP.

   Men til meget store hjemmesider med tusindvis af opslag og masser besøgende som f.eks. DBA og Facebook vil WordPress ikke være tilstrækkeligt. Her er ansættelse af mange topprofessionelle programmører vejen frem.

Speak Your Mind

*