Sådan får du din egen hjemmeside

Er du helt grøn når det kommer til hjemmesider så fortvivl ikke. I denne artikel forklarer jeg betydningen af de forskellige ord. 

At du kender disse ord gør det nemmere at følge installations videoerne og giver dig en forståelse af hvordan det hele hænger sammen.

Et domænenavn gør det nemt for brugerne at finde din hjemmeside

Domænenavnets funktion er at henvise til adresse på en computer, således at bruger nemt kan finde den pågældende hjemmeside. Havde vi ikke domænenavne skulle vi indtaste IP adresser i internet browseren i stedet. Hvis vi f.eks. ville besøge google.dk skulle vi altså taste http://66.249.93.104.

Det giver sig selv at disse numre er svære at huske og man har derfor lavet systemet med domæner som automatisk viderestiller til den rette computer.

Web-hotellet sørger for at man kan se din hjemmeside

Efter indtastningen at et domænenavn bliver du automatik videre stillet til et web-hotel. Webhotellet er ganske enkelt en computer (server) der står tændt 24 timer i døgnet. Webhotellet er altså den computer der sørger for at vise hjemmesiden til dine brugere efter de har tastet domænenavnet ind.

For en beskeden sum om måneden sørger webhotellet for strøm serverne, sikkerheden på serverne, lynhurtige internet forbindelser, at eventuelle rette fejl og at opdatere softwaren.

Et administrationssystem som WordPress bestemmer hvad dine bruger ser på dit domæne

Med et domænenavn og plads på et webhotel har du kun en tom hjemmeside. Det er her administrationssystem som WordPress kommer ind i billedet.

WordPress er hjertet i din hjemmeside da det er WordPress der søger for at vise dine brugere et flot design og at du kan redigere dine tekster, oprette nye artikler, uploade billeder, bestemme hvad der skal være i menuerne på din hjemmeside osv.

WordPress sørger altså både for det der vises ud af til og har samtidig en administrationsdel som kun du har adgang til.

De tre nødvendige elementer for at have en hjemmeside

At have en hjemmeside kræver et domænenavn, plads på et web-hotel og et godt administrationssystem. Når disse tre ting er på plads har du alle forudsætninger for at arbejde videre og skabe en succesfuld hjemmeside.

Du er nu klædt på til at lave din egen hjemmeside med WordPress, men hvis du ønsker kan du læse videre i artiklen og lære endnu flere grundlæggende begreber.


Et WordPress tema kan ændre udseendet og opsætningen på din hjemmeside

Ønsker du nyt udseende på din hjemmeside kan du installere et nyt tema. Temaet i WordPress bestemmer hvilket design de besøgende ser. Et WordPress tema kan ændre stor set alt ved designet, herunder, skrifttyperne, farverne, placeringen af menuer og sågar funktionaliteten.

Der finde både gratis og betalte temaer til WordPress. Et professionelt tema har en lang række fordele og er derfor også det jeg anbefaler. Betalte temaer kan du læse mere om under ønsker at gøre din hjemmeside mere professionel.

Plugins i WordPress kan give din hjemmeside nye features

En af de absolut største plusser ved at vælge WordPress til din hjemmeside er de mange gratis plugins du kan installerer. Med nogle enkelte klik fra administrationssystemet i WordPress kan du f.eks. oprette en kontakt formular til din hjemmeside, indsætte reklamer sektioner eller få lavet automatisk backup af din hjemmeside. Der findes over 20.000 plugins til WordPress så der er nok at vælge imellem.

Søgemaskineoptimering sikre at du kan få gratis besøgende fra Google

Et vigtigt element i at have din egen hjemmeside er søgemaskineoptimering. Kort fortalt går søgemaskineoptimering ud på optimere din hjemmeside så du kan få bedre placeringer søgemaskinerne. Praktisk talt alle danskere brugere Google til at søge på nettet, men optimeringen af din hjemmeside gør sig gældende for alle søgemaskiner.

Søgemaskineoptimering handler altså om at den bagvedliggende HTML og CSS kode til din hjemmeside struktureret bedst muligt. Jo bedre din hjemmesider er optimeret jo større er chancerne for at dine tekster bliver fundet når folk søger i Google.

Vælger at installere Genesis teamet som jeg både bruger her på siden og anbefaler i videoerne bliver der taget hånd om alt optimering af kode.  Med Genesis er det derfor ikke noget du skal bekymre dig om.

Optimer dine tekster og få flere besøgende fra Google

Du kan læse mere om hvordan du målretter dine artikler til søgemaskinerne under Sådan skriver du søgemaskineoptimerede tekster. Du kan nemlig få mange flere besøgende fra Google ved at have fokus på de rigtige detaljer når du skriver og oprettet tekster i WordPress.

Brænder du inde med flere spørgsmål og vil du have mere dybtgående svar kan du tage et kig under hjemmeside FAQ’en. Her finder du svar på alt der har med hjemmesider og WordPress at gøre. Ellers kan du bare hoppe direkte til installationen af WordPress.

Speak Your Mind

*