SEO tekster – Sådan skriver du søgemaskineoptimerede tekster

SEO TeksterFor at få mest muligt ud af dine tekster er det vigtigt at du tænker SEO (Search Engine Optimization) ind i dine tekster fra starten. Ved at opbygge dine tekster på den rigtige måde kan du med tiden få en masse gratis besøgende fra Google.

Nogle af de bedste besøgende du kan få til din hjemmeside kommer fra søgemaskinerne. Dette skyldes at de har søgt efter noget helt specifik og efterfølgende valgt at klikke sig videre ind på netop din hjemmeside. Den besøgende er altså yderst motiveret for at finde en løsning på det problem de brænder inde med.

Hvis en besøgende er kommet ind på din hjemmeside via de rigtige søgeord gør det dem meget lettere at konvertere til kunder. For en hjemmesideejer er dette guld værd.

At SEO optimere dine tekster bør derfor prioriteres højt, da trafikken er gratis og samtidig noget af det mest målrettede du kan få.

Hvordan skriver man en SEO tekst?

Der er en del forskellige ting der skal tænker over når du skriver dine tekster til din hjemmeside før du kan kalde dem SEO tekster. Nedenstående råd fokuserer mest på det rent tekniske. At selve teksten kan sælge det du ønsker (direkte eller indirekte) skal også tænkes ind, men det vigtigste er at du først får lært hvordan du skriver en gode SEO tekster.

En tekst der er godt søgemaskineoptimeret fortæller søgemaskinerne præcis hvad den pågældende artikel handler om. Den har altså de rette søgeord i sidens filnavn, titel, description, overskrift og i selve teksten.

Sådan bruger du Yoast SEO til at optimere din tekster

En af de bedste måder at lære hvordan du skriver søgemaskineoptimerede tekster er ved at installere det WordPress plugin der hedder WordPress SEO af Yoast. Dette plugin fortæller dig på en nem og overskuelig måde om det pågældende indlæg er optimeret bedst muligt.

Det første du skal gøre er at installere Yoast SEO . Dette gøres ved at klikke på Plugins >> Tilføj nyt  >> og søge efter “Yoast SEO”. Når du har installeret og aktiveret Yoast SEO vil der nu være en ny boks under det tekstfelt hvor du skriver nye indlæg.

Det første du skal gøre er at indtaste et fokus nøgleord for det pågældende indlæg.

Jeg finder selv mine fokus nøgleord ved at anvende Søgeordsplanlægning i Google AdWords. Ved at anvende dette gratis værktøj kan du finde ud af hvilke ord folk rent faktisk søger på og hvor mange søgninger der er om måneden. For artiklen her vælger jeg “SEO tekster”  som mit primære nøgleord.

Jeg indtaster derfor “SEO tekster” under fokus nøgleord. Under SEO titel vælger jeg en sigende titel hvor mit primære søgeord indgår. Mit endelig valg falder på titlen “SEO tekster – Sådan skriver du søgemaskineoptimerede tekster”

Under Meta beskrivelse prøver jeg bedst muligt at sælge min artikel med følgende beskrivelse “Lær hvordan du skriver SEO tekster og får gratis besøgende fra Google. Optimer dine tekster med Yoast SEO til WordPress og få masser af målrettede besøgende.”

Igen sørger jeg for at mit fokus nøgleord indgår i teksten, da dette bliver fremhævet i Googles søgeresultater.

Øverst får du nu et “Snippet Preview” der viser dig hvordan din artikel kommer til at fremstå i Google. Dette er meget værdifuldt da det giver dig et tydeligt billede af hvordan din tekst kommer til at se ud i søgeresultaterne. Jo bedre din tekst er jo flere vil klikke sig videre til din hjemmeside. Ville du selv være tilbøjelig til klikke på linket ud fra din overskrift og beskrivelse?

Wordpress Seo

Du kan optimere dine SEO tekster yderligere ved at lave en SEO analyse

Når du er færdig med indtaste: Fokus Nøgleord, SEO titlel og Meta beskrivelse skal du klikke på “Side Analyse”. Yoast SEO kommer nu med en lister over de punkter hvor du kan forbedre søgemaskineoptimeringen.

Yoast SEO WordPress

Hvis du bruger lidt tid på det kan du godt få alle punkterne til at være grønne. Det er de langt fra på alle mine egne indlæg, men at det er absolut værd at bruge noget tid på at få optimeret dine indlæg så godt som muligt.

På sigt vil dine optimerende tekster give dig en masse gratis trafik fra Google som du ellers ville være gået glip af. Yoast SEO er med til at sikre at får søgemaskineoptimeret dine tekster bedst muligt og kan derfor på det varmeste anbefales.

Der er selvfølgelig altid ting der kan gøres bedre, men følger du ovenstående råd er du allerede kommet meget længere end de langt fleste hjemmesideejere.

Speak Your Mind

*