Hvad er et domænenavn?

Et domæne er den adresse som din hjemmeside har på internettet. Navnet på denne hjemmeside er asio.dk og ved at indtaste dette i din internet browser kan du være sikker på at du altid lander på denne hjemmeside.

Et domænenavn er unikt og har du først registreret et domænenavn kan ingen andre and anvende det. Det eneste du skal huske er at forny domænet, hvilket skal gøres én gang om året.

Hvis du ikke fornyer dit domænenavn vil det på et tidspunkt blive muligt for andre at registrere domænet. Det er derfor vigtigt at du husker at forny dit domæne, da du som udgangspunkt ikke kan kræve domænet tilbage når en anden først har registreret det.

Lidt om domænenavne og domæneendelser

Et domænenavn har altid en endelse (TLD) og til danske hjemmesider er det .dk. Du kan dog sagtens vælge en anden endelse til din danske hjemmeside hvis du ønsker, men det anbefales altid at vælge .dk hvis din hjemmeside er skrevet på dansk. Som danskere stoler vi ganske enkelt mere på hjemmesider der ligger på et .dk domæne.

Andre domæneendelser kunne være .com som er internationalt eller .se som er sveriges domæneendelse. Endelsen viser altså hvilket tilhørsforhold en hjemmeside har.

Som udgangspunkt kan de fleste domæneendelser registreres af alle, men når det kommer til landespecifikke endelser kan der være specielle regler der gør sig gældende. Domæneendelserne .com, .net, .org, .nu kan registreres af alle og det står dig frit for hvad du ønsker at bruge dem til.

For at få en hjemmeside skal du også have plads på et webhotel

Langt de fleste der registrerer et domænenavn har også brug for plads på et webhotel. Kort fortalt er et webhotel en server hvor du lejer plads til at have din hjemmeside liggende. Dit domænenavn henviser til dit webhotel der så sørger for at vise selve hjemmesiden til dine brugere.

Jeg anbefaler at du vælge UnoEuro som dit webhotel til din hjemmeside – hvilket i øverigt også er det webhotel hjemmesiden her ligger på. UnoEuros webhoteller er både hurtige, stabile og ikke mindst billige.

Ved at følge installationsvideoen bliver du nemt guidet igennem hele processen med købe domænenavn og webhotel. Når du følger videoen kan se præcis hvordan det hele bliver sat op og du får derved den bedst mulige start med dit nye domænenavn og hjemmeside.

Speak Your Mind

*