Hvad er et webhotel?

Et webhotel er kort fortalt der hvor din hjemmeside rent fysik er ligger. Når en bruger indtaster dit domænenavn i deres browser bliver de automatisk henvist til webhotellet, der så sørger for at vise selve hjemmesiden til brugeren.

Det er nogle der fejlagtigt tror de får en hjemmeside når de bestiller et domænenavn, men sådan forholder det sig ikke. For at få en hjemmeside skal du samtidig bestille plads på et webhotel. Ellers vil brugeren ganske enkelt blive henvist til registrantens hjemmeside eller få fejlmeddelelse.

Email adresser oprettes via webhotellets kontrolpanel

Når du ønsker at oprette email adresser til domænenavn gøres det via webhotellets kontrolpanel. Du skal altså have plads på et web-hotel for at kunne få dine egne email adresser.

Mailhoteller tilbydes hos nogle enkelte webhotelfirmaer og fås til en lavere pris, mod at du så ikke får adgang til at kunne lave din egen hjemmeside. For langt de fleste brugere vil et mailhotel ikke være aktuelt.

Hvor meget koster det af få plads på et webhotel?

Du kan i dag for plads på et godt web-hotel rigtig billigt. UnoEuro som jeg anbefaler her på siden tilbyder dig et webhotel for kun 9,- om måneden. Til den pris får du så alt det du skal bruge.

Ud over webhotellet er det kun domæneregistreringen du skal betale for. At have et .dk domæne koster 45,- om året så du kan altså have din egen hjemmeside rigtig billigt.

Hvilket features er det vigtigt at webhoteller har?

Med hensyn til hvor meget plads der er på webhotellet, virus scan, statistik osv. understøtter UnoEuro alt det den almindelige webhotel ejer har brug for. Faktisk så har de fleste webhoteller langt mere plads og lang flere features end de fleste overhovedet har brug for.

Kun hvis du planlægger meget store hjemmesider med masser videoer, store billeder og flere tusinde besøgende om dagen vil en dyrere løsning (eller en dedikeret server) være det rette valg.

De vigtigste parameter for valg af webhotel bør være om om serverne er hurtige og stabile og at webhotellet har en ordenlig kundesupport – UnoEuro lever op til disse krav og samtidig et af billigste webhoteller i danmark.

Speak Your Mind

*