Hvad er WordPress & hvorfor er der så mange der bruger det?

WordPress er et administrationssystem der gør det nemt for dig at lave og vedligeholde din egen hjemmeside. WordPress bliver brugt af utrolig mange og dette skyldes at systemet er brugervenligt, der findes masser af gode plugins og ikke mindst at det er gratis.

WordPress bestemmer både hvordan din hjemmeside ser ud for brugerne (font-end) og giver dig samtidig adgang til det bagvedliggende kontrolpanel (back-end). I kontrolpanelet vælger du hvilket tema din hjemmeside skal have, skriver nye artikler, opretter nyheder, tilpasser menuerne osv.

Hvorfor skulle jeg vælge WordPress til min hjemmeside?

Både opsætningen og brugen af systemet kræver intet kendskab til kodning. Alle kan derfor lære at lave deres egen hjemmeside i WordPress, uden at skulle masser af tid på det. WordPress er altså et rigtig godt sted at starte for nybegynderen.

Det kan dog på alle måder også lade sig gøre at lave mere komplekse hjemmesider i WordPress. Der findes masser af avancerede plugins (tilføjeler) der kan installeres med et par enkelte klik for at få ny funktionalitet på din hjemmeside. Du kan f.eks. godt lave din egen webshop og vil du have et nyhedsbrev på din hjemmeside er det intet problem.

Der findes over 20.000! plugins til WordPress og efterhånden må WordPress siges at være et af de mest populære hjemmesidesystemer i verden.

Søgemaskineoptimering og WordPress

Et af de andre virkelig gode argumenter for at bruge WordPress til din hjemmeside er systemet er søgemaskinevenligt. Dette betyder at du med WordPress får de bedst mulige vilkår for at få gode placeringer i søgemaskinerne.

Gode placeringer i Google giver målrettede og ikke mindst gratis besøgende til din hjemmeside. Vælger du WordPress og følger du samtidig de forskellige råd i artiklerne og videoerne her på asio.dk, får du en hjemmeside der vil være bedre optimeret end mange af dine konkurrenters.

Forskellen på WordPress.com & WordPress.org

Der stor forskel på om du vælger at oprette en blog på WordPress.com eller på dit eget webhotel som jeg anbefaler her på siden.

Vælger du at operette en blog på WordPress.com får du på ingen måde den samme fleksibilitet eller muligheder for at optimere din hjemmeside. Din side kommer til at ligge på deres servere og hører derved under deres regelset, hvilket betyder at du reelt ikke ejer dit eget indhold. Ud over dette er der en mange begrænsninger i forhold til hvilke temaer og plugins du kan bruge.

Installerer du derimord WordPress på dit eget webhotel får du fuld kontrol over dit indhold og mulighed for at installerer de temaer og plugins du ønsker.  Med en 1-click-installation som jeg anbefaler i videoerne får du WordPress versionen som kan hentes fra WordPress.org. Denne version er både er gratis og ikke har nogle begrænsninger.

Speak Your Mind

*