Sådan kommer du godt fra start med din nye hjemmeside

lav-din-egen-hjemmesideJeg kan på det varmeste anbefale at du planlægger dit hjemmesideprojekt ordentligt fra start. Ved at bruge lidt tid på planlægning før du går i gang forbedre du dine chancer for succes.

Alt for tit ses hjemmesideprojekter gå ned med flaget pga. af for dårlig planlægning. Dette er en skam da der ikke skal ret meget planlægning til før du også på længere sigt vil holde af din hjemmeside og ikke mindst arbejde videre på den.

Vælg det rigtige emne og koncept fra starten

Det vigtigste at tænke på når du planlægger at lave en hjemmeside er hvad dine kommende brugere kan få ud af den. Alle gode hjemmeside handler nemlig om at give noget til de besøgende. Dette kan være i form af løsninger på deres problemer, hjælpe dem med at få købt det helt rigtige produkt eller bare en faktisk hjemmeside om en fritidsinteresse.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at du finder dig et emne og holder dig til det. I starten kan det måske virke som om at ingen er interesseret i det du skriver, men har du et godt emne og bliver ved med at skrive om det, ja så vil du også få succes med tiden.

Lav et mindmap og gør det klart hvad brugeren kan få ud af netop din hjemmeside

Et mindmap kan hjælpe dig med at få en god struktur på din hjemmeside. Et mindmap tager ikke ret lang tid at lave, men er utrolig godt til få ideer og samtidig kan der nemt tilføjes på det i fremtiden. Har du ikke en plan for strukturen på din hjemmeside bliver det meget hurtigt en rodet omgang.

Det er i dag meget vigtigt at din hjemmeside er nem at finde rundt på, da vi er utrolig hurtige til at give op. Logiske navne på menupunkter, gode beskrivende overskrifter på artikler og en tydelig tekst i toppen der beskriver hvad din hjemmeside handler om, kommer du rigtig langt med.

Vælg et godt domænenavn og tilhørende webhotel

Brug lidt tid på at finde et godt domænenavn og et stabil webhotel. Domænenavnet er grundstenen i alle hjemmesider og det bør der være styr på fra start.

Undgå alt der hedder gratis webhosting løsninger og brug et lille beløb (helt ned til 9 kr. om måneden) og få en hurtig hjemmeside med alle de features du har brug for. Dette bliver både dine besøgende og søgemaskinerne glade for.

Sørg for din hjemmeside ligger op til kommunikation mellem dig og dine brugere

Tiden hvor man lavede statiske hjemmesider er ovre, i hvert fald hvis du ønsker at få en masser brugere. Mange forventer at de hjemmesider de besøger er aktive og at brugerne på hjemmesiden er en stor del af dette.

Samtidig kan brugernes kommentarer løbende tilføje nyt indhold til dine artikler uden at du selv skal røre en finger. Interaktion med brugerne viser seriøsitet og samtidig elsker søgemaskinerne løbende nyt indhold.

I starten skal du dog ikke forventer at en masser skriver kommentarer på dine artikler, da det trods alt stadig kun er under 5% af alle besøgende der vælge at skrive kommentarer.

En af de bedste platforme til at skabe en levende hjemmeside er WordPress, hvilket også er det hjemmesidesystem jeg bruger her på asio.dk og anbefaler i installationsvideoerne.

Søgemaskineoptimer dine artikler fra start og skab indgående links

En af de bedste måder at få trafik i starten er fra Google. Sørg først for at vælge et søgemaskineoptimeret WordPress tema og efterfølgende at optimere alle dine tekster til søgemaskinerne. Vælg et søgeord til hver eneste artikel og sørg for det fremgår af titlen, overskriften, dokumentnavnet og i selve teksten.

Lav nu et par indgående links til din hjemmeside. Dette kan være links fra facebook.dk, amino.dk, forums på internettet, venner og bekendte der har en hjemmeside, kommentarer på andres blogs osv.

Gør du de ovenstående ting vil du stille og roligt begynde at få trafik fra søgninger på Google. Jo mere du skriver jo flere søgninger vil du dukke. I sidste ende betyder en masse gratis besøgende fra Google

Giv ikke op, succes kommer sjældent med det samme

I starten kan det måske virker som en kamp op ad bakke, men bliver du ved skal du nok få succes. Det er ligesom du skal over et vist punkt før det hele begynder at rulle. Alt for mange giver desværre op før de når til dette punkt – i langt de fleste tilfælde skyldes dette dårlig planlægning,

Hav en klar plan for hvor tit du skriver en ny artikel og ligger den op på din hjemmeside. Det kunne f.eks. være en eller to nye artikler om ugen. Hold dig til din plan og før du for set dig om, begynder både trafikken og kommentarerne at komme på din hjemmeside.

Comments

 1. Hej Asio
  Jeg har for nyligt begyndt at fokusere lidt på wordpress omkring opbygning af hjemmeside.
  Jeg har planer om at bygge en webshop, men ud fra det information jeg får omkring wordpress, kunne det tyde på at wordpress er mest baseret på websites der omhandler åbent forum, eller blogs?
  Er det godt at benytte wordpress til webshops, eller skal man kigge efter andet i mit tilfælde?

  Venlig Hilsen, en lidt forvirret læser 🙂

  • Det afhænger lidt af hvilket type webshop der er tale om. En mindre webshop kan fint køres i WordPress med et plugin som Woocommerce.

   Er det tale om en større webshop med mange produkter ville jeg se mig om efter en decideret webshop løsning. Dette kunne f.eks. være en hostet løsning som Shopify eller til den store webshop Magento. Magento kan dog være ret kompleks at finde rundt i for nybegynderen.

Speak Your Mind

*