Hvor kan jeg købe billige billeder online?

royalty-free-billederGode billeder er en af de ting der virkelig kan give din hjemmeside et løft. Køber du nogle gode billeder vil dine artikler fremstå langt mere professionelle og chancen for at dine besøgende læser dine tekster vil være væsentligt større.

Hvor meget koster det at købe billeder til min hjemmeside?

Nu tænker du måske at det koster en masse penge at købe billeder til din hjemmeside, men billeder kan faktisk købes overraskende billigt online. Jeg køber selv langt de fleste af mine billeder hos 123rf.com og her koster et fotografi fra 8 kr. og ned efter.

Gode steder at købe billige billeder online

Der findes utrolig mange steder hvor du kan købe billeder og grafik online. Denne liste fokuserer på de bedste og billigste steder. Fælles for dem alle er at de er brugervenlige og at priserne ligger i et leje hvor alle kan være med. Vurderinger af de enkelte hjemmesider er lavet ud fra hvor meget du får for pengene i forhold til kvaliteten af billederne.

1 | 123rf.com 5stars-c
Her har jeg købt alle billederne du ser på asio.dk. Deres service fungerer upårklageligt og når man ser på prisen i forhold til kvaliteten af billederne, mener jeg de giver dig mest for pengene. Prisen for et enkelt billede hos 123rf.com ligger på ca. 8 kr. Jo flere billeder du køber jo billigere bliver det. Du kan også vælge at skrive dig op til deres abonnementsservice, hvor der så igen er endnu flere penge at spare. 123rf.com har over 20 millioner billeder til salg på deres hjemmeside.

 

2 | Depositphotos.com5stars-c
Når det kommer til at købe enkelt billeder til web brug ligger Depositphotos i samme pris leje som 123rf. Ca. 14 kr. for et fotografi, men hvis du kommer til at skulle bruge mange billeder hver eneste dag, kan en subscription hos Depositphotos være til din fordel.

 

3 | Eu.fotolia.com41stars
Hos Fotolia kan du frit vælge mellem 20 millioner billeder til din hjemmeside. Ønsker du at købe dine billeder enkeltvis ligger prisen for et royalty free billede til din hjemmeside på ca. 24 kr.Som langt de fleste services tilbyder fotolia også en abonnements service hvor du for et fast beløb kan downloade et vist antal billeder om måneden. Deres abonnementsservice er meget fleksibel så du kan sammensætte den, så den passer præcis til dit behov.

 

4 | Shutterstock.com41stars
Den billigste pris for køb af et enkelt billede til webbrug er ca. 30 kr. Kvaliteten af billederne hos Shutterstock er en anden klasse end hos f.eks. 123rf, men prisen er så også sat derefter.Hvis du løbende kommer til at bruge mange billeder er shutterstock.com en god mulighed. For 1599,- om måneden kan du downloade 25 billeder i alle størrelser.

 

5 | iStockphoto.com4stars
iStockphoto en af de ældste udbydere af royalty free billeder. Deres service er altså meget strømlinet og deres udvalg er meget stort. Prisen for et billede hos iStockphoto ligger på 120,- og op efter, men der er 25% at spare hvis flere kredits købes på en gang.

 

Hvad er royalty free og er der ekstra omkostninger i forbindelse med de købte billeder?

Når du har betalt for et royalty free billede har du ikke købt rettighederne til selve billedet, men retten til lovligt at bruge det uden at skulle betale noget ekstra til fotografen.

Som udgangspunkt kommer der ikke nogen ekstra omkostninger i forbindelse med de billeder du har købt. Du skal altså ikke betale royalties til fotografen uanset hvor mange gange billedet bliver vist på din hjemmeside.

På de enkelte royalty free hjemmesider kan du læse præcis hvad må bruge billederne til, men overordnet er reglerne meget enkle.

Kan jeg ikke bare downloade nogle gratis billeder og bruge dem?

Der en del hjemmesider hvor du gratis kan downloade billeder til din hjemmeside, men problemet er at der ofte ikke er styr på rettighederne. Alle kan nemlig uploade til disse services også selvom de reelt ikke har copyright til billedet.

Du kan altså risikere at bruge et billede ulovligt uden at være klar over det. Ud over det er reglerne for brugen af hvert enkelt billede ofte vidt forskellige.

Billeder kan i dag købes rigtigt billigt og at bruge tid på finde og søge efter gratis billeder er ganske enkelt besværet værd. Er du bare lidt seriøs med dit hjemmeside project er den bedste løsning at købe nogle gode billeder online.

Speak Your Mind

*