Gode råd til at valg af domænenavne

Når det kommer til at vælge et domænenavn til din hjemmeside er det en rigtig god ide at bruge lidt tid på det. Det kan nemlig være ganske besværligt at ændre dit domænenavn senere og samtidig er domænenavnet det første dine brugere ser.

Gode råd til at vælge et super domænenavn

Her kommer derfor et par gode råd til hvordan du vælger det bedst mulige domænenavn til din hjemmeside.

  • Jo kortere dit domænenavn er jo nemmere er det at huske for din brugere. Det anbefales derfor at du vælger et domænenavn der er kortere end 20 bogstaver.
  • Kan du få dit primære søgeord ind i dit domænenavn giver det dig en lille fordel i søgemaskinerne. Dette er dog på ingen måde en nødvendighed for at få gode placeringer i Google.
  • Hvis du har tænkt dig at oprette et firma kan det være en fordel hvis din hjemmeside og dit firma har samme navn. Dette gør det nemmere for brugerne at se om de er på den rigtige hjemmeside. Hvis dit domænenavn kan gøres til en del af dit logo kan det være en fordel – dette gør sig især gældende hvis din forretning primært er baseret på internet-mediet.
  • Skriver du på dansk skal du altid vælge et .dk domæne. Vi danskere stoler ganske enkelt mere på dk domæner. Når din hjemmeside ligger på .dk er det med til at styrke din troværdighed. Taster vi et domæne fra hukommelsen er det ligeledes .dk endelsen vi prøver med først.
  • Kan du finde et domæne der staves på samme måde som det udtales er det klart det bedste. Især hvis dit firma kommer til at beskæftige sig uden for internet-mediet.

Ting du bør undgå når du vælger domænenavn

Der er også nogle ting du bør undgå når du vælger dit domænenavn. Skal du til at vælge dit første domænenavn bør du især være opmærksom på følgende:

  • Bindestreger vil ofte blive glemt af dine brugere og gør det derfor svære at huske dit domænenavn. Brug derfor aldrig bindestreger i dit domænenavn.
  • Ikke at bruge æ, ø eller å i dit domænenavn. De danske bogstaver vil give dig en lang række tekniske problemer. Anvend i stedet oe, o eller aa. Du kan med fordel efterfølgende købe domænet med æ, ø eller å og så henvise til dit primære domæne.
  • Gå altid uden om at bruge tal i dine domænenavne. Dine brugere vil ofte glemme om et tal skal staves eller ej.

Følger du de ovenstående forslag vil du ende ud med et godt domænenavn. Der er ingen grund til at bruge flere dage på at vælge dit domænenavn, men det er absolut værd at bruge lidt tid på at finde det rigtige navn.

Oftest er det de ting som forbindes med et navn som gør om vi synes om det eller ej. F.eks. er Google eller Jubii ikke nogle specielt sigende navne, men det brand firmaerne har opbygget omkring navnene utrolig stærkt.

Det vigtigste når det kommer til at vælge dit første domænenavn er at du undgår at bruge æ, ø,å, bindestreger eller tal.

Speak Your Mind

*