Hvad er affiliate marketing og kan jeg tjene penge på det?

Affiliate marketing går i alt sin enkelthed ud på at sælge andre online butikkers produkter for en provision. Som affiliate henviser du altså potentielle kunder og hvis de foretagere en køb bliver du betalt.

Du kan enten modtage en fastsat kommission pr. salg eller en procent del af salget hos den givne webshop. Afregningensmodellen bestemmes udelukkende af de web butikken.

Er affiliate marketing ikke bare et internet scam?

Der utroligt nok stadig mange der ikke tror på at affiliate marketing er en reel forretningsmodel. Dette er ganske overraskende for mig som har tjent penge på affiliate modellen i over 10år.

Jeg bruger selv affiliate netværkene EuroAds, Adservice, Tradedoubler og de internationale ComissionJunction og Shareasale. Jeg er altid blevet betalt til tiden hos disse og kan på det varmeste anbefale dem alle.

Hvordan finder jeg ud af hvilke web butikker der har et affiliateprogram?

Langt de fleste web butikker er i dag tilknyttet et affiliate netværk. Affiliate netværket kan ses som en formidler mellem dig og web-butikkerne.

Det hele foregår på denne måde:

  • Du opretter en konto hos et affiliate netværk som f.eks. EuroAds. Du får nu adgang til at kunne søge efter affiliate programmer du er interesseret i. Har du en hjemmeside om f.eks. fladskærme søger du efter dette og får så en liste med firmaer du kan linke til. Det fremgår selvfølgelig også af listen hvor meget du vil blive betalt pr. salg.
  • Efter du har fundet frem til et affiliate program du gerne vil promovere kopierer du et link til webshoppen der indeholder din affiliate id. Dette link indsætter du så på din egen hjemmeside. På denne måde kan EuroAds registrere at det er dig der har henvist en kunde. Køber kunden så noget inde på web butikken bliver det automatisk registret af EuroAds.
  • Inde på affiliate netværket kan du se hvor mange der har klikket på dine affiliate links, hvor mange der er konverteret, hvor meget du har solgt for osv. Det er altså affiliate netværket der står for at indkræve pengene og det det er således også hos affiliate netværket at du indtaster bank-konto oplysninger således at du kan blive betalt.

Derfor er det en god ide at være medlem i flere forskellige affiliate netværk

Det er stor forskel på hvilken slags firmaer der er tilknyttet de enkelte affiliate netværk. Det er derfor en god ide at du skriver dig op til mere end et affiliate netværk. Ved at være medlem af flere netværk har du større chancer for at finde en web-butik der sælger produkter som du passer til din hjemmesides emne.

Det er sker også at den samme web-butik er registret hos flere affiliate netværk på samme tid, men betaler mere i kommission. Ved at kigge lidt rundt kan du altså tjene mere pr. salg, hvis du skifter dine link over til et andet affiliate netværk.

Der er næsten ingen der klikker på mine affiliate links og jeg sælger ikke noget

En af de vigtigste ting når det kommer til affiliate marketing er om trafikken er målrettet eller ej. Skriver du f.eks. anmeldelser af fladskærms tv vil det være oplagt at linke en web-butik hvor brugeren kan købe det specifikke tv du har anmeldt.

Det nytter ikke noget at linke til irrelevante web-butikker bare fordi de har en høj kommission pr. salg. Den trafik du sender videre skal være målrettet præcist mod de produkter som web-butikken sælger. Ellers er chancen for et salg ca. lig nul.

Hvordan placere jeg mine affiliate links optimalt?

Jeg har opnået de bedste resultater ved at placere tekst links inde i selve teksten. På denne måde virker det mindre som en reklame og gør det samtidig nemt for brugerne at se dem. Placer gerne et affiliate link i toppen og i bunden af teksten.

På denne måde får du linket eksponeret fra start og når brugeren har læst artiklen og forhåbentlig er blevet interesseret i at købe produktet kan de nemt klikke sig videre. Med andre ord præsentere du dem for løsningen på deres problem: et relevant sted hvor de kan nemt kan købe det produkt du netop har anbefalet dem.

Speak Your Mind

*