Er AdSense et scam eller kan man rent faktisk tjene penge på AdSense?

Jeg ser ofte folk der påstår at man ikke kan tjene penge på AdSense, dette passer ganske enkelt ikke. Jeg har gennem tiden samlet tjent over 130.000 kr. på AdSense og er blevet betalt til tiden hver eneste måned.

AdSense er absolut ikke et scam, men en seriøs forretningsmodel

Dem der påstår man ikke kan tjene penge på AdSense har typisk lavet en hurtigt hjemmeside der får en yderst begrænset mængde trafik. Resultat er derfor ikke andet end et par kr. på kontoen.

Mange begår den fejl at tro at AdSense er lette penge. For at kunne tjene penge på AdSense er der mange forskellige kriterier der skal være opfyldt:

Du skal have målrettet trafik til din hjemmeside

Jeg ejer hjemmesiden Nyhederne.org og her er indtjeningen på AdSense minimal. Der kommer masser af trafik til siden over 10.000 besøgende hver eneste måned, men i og med at trafikken ikke er målrettet tjener jeg stort set intet.

Andre hjemmesider hvor jeg har 1500 besøgende tjener jeg over 1000 kr. på om måneden. En af grundene til dette er den trafik der kommer ind er yderst målrettet. Jeg har altså skrevet søgeordsoptimerede artikler med henblik på at få målrettet trafik ind fra Google.

Dine AdSense annoncer skal være optimeret og placeret de rette steder

Placeringen af dine AdSense annoncer har stor betydning for hvor mange der klikker sig videre. En stor annonceblok i start eller i slutningen af en artikel har give mig de bedste resultater. Dette afhænger dog i høj grad af den enkelte hjemmesides opbygning og den eneste måde at finde den optimale placering er ved at split teste annoncetyper og placeringerne for disse.

Du skal skrive om emner hvor der er en høj betaling pr. klik

Det er meget stor forskel på hvor meget der gives pr. klik. Dette afhænger i høj grad af hvad du vælger at skrive om. Jeg har f.eks. en hjemmeside om MP3 afspillere der i sin tid var meget velbesøgt. Prisen pr. klik var dog meget lav, typisk under 1 kr. og resultaterne var derfor ikke specielt gode.

Vælger du f.eks. at skrive om penge og lån i stedet ligger prisen som annoncøren vil give pr. klik meget højere.

Dine tekster skal skrives med henblik på brugeren vil købe noget

En ting som ofte bliver undervurderet når det kommer til at tjene penge på AdSense er den måde hvorpå artiklerne er skrevet. Skriver du en artikel om hvordan man køber en ny bærbar computer vil den der finder frem til teksten oftest allerede være indstillet på at bruge penge.

Når de har læst din guide til hvordan man køber en bærbar computer, ses AdSense annoncen for en bærbar computer lige under de afsluttede ord. På denne måde er chancen for at brugeren klikker sig videre optimal.

Havde du i stedet skrevet en artikel om hvordan man f.eks. løser et problem med Windows på en bærbar computer, havde chancen for et klik være minimal.  Brugeren har allerede en bærbar computer og Windows så hvorfor skulle de klikke på en annonce for en af disse dele?

Som det kan ses ud fra ovenstående er der mange forskellige kriterier der skal være opfyldt, for at få en ordentlig indtjening med AdSense.

Hvordan bruger du AdSense på dine egne hjemmesider?

Jeg har stadig nogle enkelte hjemmesider hvor jeg udelukkende kører med AdSense på. Dem har designet specielt til formålet og jeg ser dette som en nødvendighed for at kunne tjene penge på dem.

Hvis en hjemmeside ikke er opbygget med henblik på AdSense bliver indtjeningen minimal. Er din hjemmeside ikke dette kræves der masser af trafik for at se nogle kroner på AdSense kontoen.

Desværre ligger de færreste af os inde med hjemmesider med masser af trafik som vi ikke ved hvad vi skal gøre med.

På de fleste af mine andre hjemmesider bruger jeg AdSense som en supplement til affiliate links. Hvis brugerne ikke finder hvad de søger i affiliate links’ne kan det være at AdSense har et bedre bud til dem. Målet er dog at få folk til at anvende affiliate links’ne hvor jeg udelukkende anbefaler produkter jeg selv kan stå inde for.

Er det svært at tjene penge på AdSense?

Det kræver meget arbejde at tjene gode penge på AdSense, men det er absolut muligt. Et af mine største argumenter for ikke at bruge mere tid på AdSense end jeg gør, er risikoen for at Google lukker min konto.

Jeg har haft min AdSense konto i rigtig mange år efterhånden og så længe jeg følger Googles regelsæt tror jeg aldrig min konto vil bliver lukket. At have alle mine æg i en kurv er dog en risiko jeg ikke vil tage og har derfor sideløbende med AdSense gang i mange andre online projekter.

Kan man blive rig af AdSense?

Ja, det man godt. Indtil flere i udlandet tjenere udelukkende deres penge på AdSense, men det er de færreste der kommer så langt.

Dette ændre dog ikke på at AdSense er en rigtig god måde at tjene penge på. Det er nemt at sætte op og kan 100% passe sig selv. Er du villig til at arbejde for det er min vurdering at du kan komme op at tjene 1200-3000 kr. pr. måned i løbet af et halvt år. Så det er bare med at komme i gang!

Speak Your Mind

*